Janssen kraakt Memphis en geeft Koeman advies

Janssen kritisch op Oranje-vedette: 'Hij wil zich te veel bemoeien met het spel'

18 juni om 10:59
Laatste update: 19 juni om 09:55

Theo Janssen is van mening dat Memphis Depay te veel het spel van het Nederlands elftal naar zich toe wil trekken. De dertigjarige aanvaller liet zich tegen Polen meermaals uitzakken, waardoor hij niet voor het doel van de tegenstander te vinden was.

"Ik verwacht meer van hem", steekt Janssen van wal aan tafel bij NOS Studio Fussball. "Vooral omdat hij heel veel kwaliteiten heeft, zoals je ook hebt kunnen zien in de oefenwedstrijden. Hij kwam daarin ook voor de goal, maar nu zie je hem overal behalve voor de goal. Dus hij wil zich te veel bemoeien met het spel, en dat kan hij heel goed, maar je hebt dan wel een type nodig die in de spits staat."

Janssen heeft daarnaast een advies voor bondscoach Ronald Koeman. "Als je dan kijkt naar het Nederlands elftal en je kijkt naar de rechtsbuiten die heel slecht is ingevuld, met een Xavi Simons die ook nu weer heel erg tegenviel, dan zou je ook kunnen zeggen: gooi Memphis op links, zet Gakpo naar rechts en zet Weghorst gewoon in de spits en dan is het opgelost."

Wout Weghorst was goud waard voor het Nederlands elftal in het EK-duel met Polen. De spits werd in de 81ste minuut erin gewisseld om de winnende treffer te forceren. Twee minuten na zijn invalbeurt was Weghorst al trefzeker en zette Oranje op een 1-2 voorsprong.