'Groot nieuws uit Frankrijk: Mbappé moet treffen met Oranje definitief missen'

'Groot nieuws uit Frankrijk: Mbappé moet treffen met Oranje definitief missen'

18 juni om 12:05
Laatste update: 19 juni om 09:57

Groot nieuws uit Frankrijk: Kylian Mbappé moet de wedstrijd tegen het Nederlands elftal laten schieten, zo weet Canal+. Volgens de Franse tv-zender zal de pijlsnelle aanvaller op zijn vroegst tegen Polen weer in actie kunnen komen.

In Frankrijk klonken er verschillende geluiden rond Mbappé, nadat hij zijn neus brak tegen Oostenrijk: L'Équipe meldde al dat de captain zeer waarschijnlijk niet in actie zou kunnen komen tegen Oranje, terwijl journalist Julien Laurens een stuk optimistischer was. Nu weet Canal+ zeker dat Mbappé de wedstrijd tegen het Nederlands elftal moet laten schieten.

Mogelijk kan de aanwinst van Real Madrid wel in actie komen in de laatste groepswedstrijd, tegen Polen. Dat is afhankelijk van de genezing van zijn neus. Zeker is in ieder geval dat Mbappé al zijn overige EK-wedstrijden met een masker zal moeten spelen.

Voor de Fransen is de afwezigheid van Mbappé tegen Oranje een hard gelag. In de laatste ontmoeting tussen de twee landen werd de 79-voudig international nog de matchwinner, door Frankrijk met twee goals een 1-2 overwinning te bezorgen. Vrijdagavond om 21.00 uur staan Nederland en Frankrijk nu opnieuw tegenover elkaar, in Leipzig.

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: