Dani over wisselvallig seizoen Kökçü

Kökçü kan verwachtingen nog niet waarmaken: 'Je kan zeggen wat je wil, maar...'

18 juni om 13:36
Laatste update: 18 juni om 13:53

Orkun Kökçü heeft een wisselvallig eerste seizoen achter de rug bij SL Benfica. De Turkse middenvelder werd door de Portugezen voor 25 miljoen euro, exclusief bonussen, overgenomen van Feyenoord.

"De verwachtingen waren hooggespannen, maar die kon hij in de eerste maanden niet waarmaken. Hij deed het wel goed, maar niet uitzonderlijk", vertelt Dani, die in het verleden speelde voor Benfica en Ajax, in gesprek met de NOS. De Benfica-supporters waren teleurgesteld in het niveau van Kökçü. "Die hadden een enorm talent en een leider verwacht. En juist toen ze die niet zagen, gaf hij dat interview."

Dani doelt daarmee op het gesprek dat Kökçü voerde met De Telegraaf. Half maart gaf de Turks international aan in de krant dat hij teleurgesteld was in trainer Roger Schmidt, die hem te verdedigend zou laten spelen en te veel taken zou geven. "De Portugezen keken enorm op van het interview", legt Dani uit. "We snapten dat Kökçü bepalender wilde zijn en dichter op de zestien van de tegenstander wilde spelen, maar dat zeg je hoogstens in de kleedkamer en zeker niet in de krant."

"De mensen hier (in Portugal, red.) konden het interview niet waarderen", vervolgt Dani zijn verhaal. "Zeker niet van iemand die aanvoerder was geweest bij een grote club als Feyenoord."

"Je kan over dat interview zeggen wat je wilt, maar Kökçü is daarna wel beter gaan voetballen", lacht Dani. "Schmidt heeft Kökçü aanvallender laten spelen en hij is daardoor in bloedvorm geraakt. In de laatste zes competitieduels maakte hij vier doelpunten en gaf hij een assist."

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: