Kökcü en Schmidt sluiten vrede: 'Niet zijn intentie om ruis te veroorzaken'

Kökcü en Schmidt sluiten vrede: 'Niet zijn intentie om ruis te veroorzaken'

28 maart - 17:28 Laatste update: 18:19
22

Orkun Kökcü is na een gesprek met Benfica-trainer Roger Schmidt teruggekeerd in de selectie van de Portugezen. De Turkse international werd na een kritisch interview uit de selectie verbannen door Schmidt.

"Ik vond het na dat interview het verstandigste om hem niet te laten spelen tegen Casa Pia", begon Schmidt donderdag op een persconferentie. "Maar hij is terug. We hebben een gesprek gehad en hij heeft de gang van zaken aanvaard, zoals ik had verwacht. Het was niet zijn intentie om ruis of negativiteit te veroorzaken", vervolgde de Duitser.

Wedden

Meer odds

De voormalig Feyenoorder uitte twee weken geleden in een interview met De Telegraaf kritiek op zijn trainer. Schmidt zou onder meer de kwaliteiten van Kökcü niet optimaal benutten. Schmidt benadrukte donderdag dat hij Kökcü nooit helemaal uit de selectie wilde verbannen. "Voor en na de wedstrijd tegen Casa Pia heb ik gezegd dat ik overtuigd ben van zijn kwaliteiten als speler én van zijn karakter."

"Dat interview was een fout. Dat was voor niemand goed, behalve misschien voor jullie journalisten", zei de voormalige PSV-coach. "Spelers maken fouten, maar ik moet ze steunen en we moeten het hier niet meer over hebben", besloot Schmidt.