Conceição draagt heldenrol bij Portugal op aan 'lijdende' familie

Conceição openhartig: 'Wilde hen vreugde brengen, hebben het niet makkelijk'

19 juni om 10:15
Laatste update: 19 juni om 11:07

Francisco Conceição is bijzonder gelukkig met zijn heldenrol bij Portugal. De voormalig Ajacied scoorde dinsdagavond in blessuretijd het winnende doelpunt voor de Portugezen en leidde zijn ploeg daarmee naar de eerste overwinning op het EK.

"Ik probeer het team op elke mogelijke manier te helpen en ik ben heel gelukkig dat ik dat nu op deze wijze hebben kunnen doen", tekent O Jogo Conceição op na de overwinning op Tsjechië. "Dit voelt echt fantastisch. Ik ben heel vereerd om mijn land te mogen vertegenwoordigen en dan zit ook nog mijn hele familie op de tribune."

In Leipzig was onder andere zijn vader Sérgio Conceição, de inmiddels ex-trainer van FC Porto, aanwezig. "Ik wilde mijn land vreugde brengen, maar ook zeker mijn familie. Ik wil dit doelpunt aan hen opdragen. Zij hebben het niet altijd makkelijk", doelt de aanvaller op het vertrek van zijn vader.

Ook Conceição junior heeft een apart seizoen achter de rug. De aanvaller werd door Ajax verhuurd aan FC Porto, waar hij herenigd werd met zijn vader. Bij Porto maakte de vleugelspeler weer indruk, maar tot een terugkeer in Amsterdam gaat het niet leiden.

"Het is makkelijk om een mening over hem te hebben, omdat hij een bekende vader heeft, maar Francisco heeft zijn selectie voor dit EK echt verdiend. Hij is een heel volwassen speler en zorgt altijd voor dreiging. Dat hebben we nu weer gezien", neemt bondscoach Roberto Martínez het voor zijn pupil op.