Boscagli in beeld bij Franse nationale ploeg

Lovende Deschamps houdt Franse Eredivisie-speler in de gaten: 'We volgen hem'

19 juni om 17:34

Olivier Boscagli gaat binnen afzienbare tijd mogelijk zijn debuut maken voor Frankrijk. Didier Deschamps, de bondscoach van Les Bleus, heeft op de persconferentie van woensdag onthuld dat de verdediger van PSV in de gaten wordt gehouden. 

De 26-jarige Boscagli heeft een goed seizoen achter de rug bij PSV, waarmee hij kampioen van Nederland werd. Een uitnodiging van Deschamps viel nog niet op de deurmat in huize Boscagli, maar mogelijk komt daar in de toekomst verandering in. "We houden veel spelers in de gaten, ook in het buitenland. Ook iemand als Boscagli is natuurlijk bij ons bekend", aldus de bondscoach, opgetekend door De Telegraaf. 

De linkspoot, die al speelde voor diverse Franse jeugdelftallen, werd in 2019 door PSV overgenomen van OGC Nice. "Voor een Franse speler heeft hij een atypische route gekozen, maar we volgen ook hem. Hij heeft een goed seizoen gespeeld. Alleen is de concurrentie natuurlijk heel erg groot. Er zijn heel veel Franse spelers die het goed doen in grote competities."

Deschamps sprak met de media in het kader van Nederland - Frankrijk. Die wedstrijd wordt komende vrijdag gespeeld in Leipzig. De aftrap: 21.00 uur. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!