NEC presenteert Van Gassel als opvolger van Cillessen

NEC haalt met uitblinker van afgelopen seizoen vervanger van Cillessen in huis

19 juni om 18:17

NEC heeft Stijn van Gassel woensdag gepresenteerd. De 27-jarige doelman volgt in Nijmegen de naar La Liga vertrokken Jasper Cillessen op. 

Door het vertrek van eerste doelman Cillessen, die zijn handtekening zette bij het Spaanse Las Palmas, was er een vacature vrijgekomen onder de Nijmeegse lat. NEC meldde zich vervolgens bij Van Gassel, die vanwege zijn aflopende contract bij Excelsior een transfervrije status genoot. Daar heeft NEC nu dus van geprofiteerd. 

Van Gassel gaat waarschijnlijk de strijd aan met Robin Roefs, die geldt als een groot keeperstalent, maar afgelopen seizoen nog wel het onderspit moest delven bij aanwezigheid van Cillessen. 

De in het Gelderse Ysselsteyn geboren Van Gassel, één van de grote lichtpunten in een verder teleurstellend seizoen van degradant Excelsior, heeft in De Goffert een contract getekend tot medio 2026. Ook is er een optie voor nog een seizoen toegevoegd. 

"Nijmegen ligt niet ver van Ysselsteyn en ik heb in deze stad gestudeerd, dus heb ik altijd al wat extra’s gehad met de club N.E.C. In de gesprekken met spelers en directie kwam duidelijk naar voren dat de ambities groot zijn om de lijn van afgelopen seizoen door te zetten. Met mijn ervaring in het betaald voetbal hoop ik daar mijn steentje aan bij te dragen", vertelt de doelman in zijn eerste interview als NEC'er. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: