Oosting had contact met Weghorst

Oosting heeft contact met Ajax-target Weghorst: 'Burnley is aan zet'

19 juni om 19:21
Laatste update: 20 juni om 05:56

FC Twente hoopt nog altijd op de komst van Wout Weghorst. De spits van Oranje en Burnley liet in een eerder stadium weten dolgraag voor de Tukkers uit te willen komen, maar geniet ook verregaande interesse van Ajax. 

Transferexpert Fabrizio Romano wist woensdag te melden dat Ajax momenteel in een vergevorderd stadium is met de begeerde Weghorst. Joseph Oosting, de trainer van Twente, noemt het 'geruchten'. "Ik weet niet wat ik daarvan moet geloven. Ik had vanochtend nog contact met Wout. Hij stuurde me een appje om me succes te wensen met de eerste training", aldus Oosting woensdag op de eerste training van Twente, opgetekend door Voetbal International. 

Volgens de trainer, die met Twente vorig seizoen op de derde plek eindigde, valt er op dit moment weinig te melden over de situatie van Weghorst. "Ik durf niet te zeggen welke kant het opgaat. Burnley is aan zet. Wout staat daar onder contract en ik ga er niet van uit dat ze hem zomaar laten gaan."

Wat er ook gebeurt, Twente moet een nieuwe spits aan zien te trekken. Myron Boadu, die de tweede seizoenshelft gehuurd werd van AS Monaco, is weer vertrokken. "We willen alle posities dubbel bezet hebben. Zeker nu we Europa ingaan en veel internationale wedstrijden gaan spelen. Daar moet je een goede selectie voor hebben, die zowel doordeweeks in Europa als in het weekend in de Eredivisie kan spelen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: