Van der Vaart ziet liever De Vrij dan De Ligt bij Oranje

Van der Vaart kiest tussen De Ligt en De Vrij bij Oranje: 'Groot fan van hem'

19 juni om 20:57

Rafael van der Vaart vindt het terecht dat Stefan de Vrij rechts achterin bij Oranje speelt. De analist vertelt bij Studio Fussball dat hij groot fan is van Matthijs de Ligt, maar dat de Bayern München-stopper nog wat dingen moet leren.

Rechts in het hart van de Oranje-defensie heeft Ronald Koeman de keuze tussen onder andere Lutsharel Geertruida, De Ligt en De Vrij. Met laatstgenoemde denkt Van der Vaart dat de bondscoach de juiste keuze maakt. "De Ligt is soms onrustig en onstuimig. Hij maakt soms ook van die overtredingen die tegen een rode kaart aan zitten. Ik ben heel groot fan van De Ligt, want hij is onze toekomst. Alleen De Vrij is zo rustig en ervaren, dat is op dit moment echt de beste keuze."

Van der Vaart vindt dat De Ligt wel leert om rustiger te blijven, maar hij begrijpt ook dat dit nog niet overtuigend genoeg is voor de bondscoach. Het gaat wel beter bij De Ligt, maar Koeman kiest voor zekerheid. De Ligt maakt nog vaak overtredingen in een duel en De Vrij is slimmer daarin. Als hij bij een hoge bal tegen een lange speler een kopduel moet aangaan, dan doet hij vaak een of twee stappen achteruit."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!