Frimpong over EK-doel van Oranje

'Ik wilde in Oranje spelen, al woonde ik langer in Engeland dan in Nederland'

20 juni om 08:14
Laatste update: 20 juni om 08:30

Het Nederlands elftal is naar het EK gekomen om te winnen, zo bevestigt Jeremie Frimpong. Vrijdagavond staat een belangrijk groepsduel met topfavoriet Frankrijk op het programma, maar ook die wedstrijd is voor Oranje geen uitzondering op de regel.

"De mensen verwachten dat Frankrijk het EK wint. Of anders Spanje, Duitsland of Engeland", begint Frimpong zijn verhaal tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar Bayer Leverkusen was ook geen favoriet, toch? Het gaat erom of je het voor elkaar hebt als ploeg of niet. We zijn hier niet om lekker mee te doen, we zijn hier om te winnen."

Na bijna een leven lang in Engeland te hebben doorgebracht, werd Frimpong uiteindelijk tóch Oranje-international. Voor de wingback was er echter geen twijfel mogelijk. "In Nederland kende niemand mij. Maar mijn eerste paspoort was een Nederlands paspoort, ik ben geboren in Nederland. En ja, natuurlijk heeft die keuze ook te maken met het feit dat de KNVB als eerste bij mij aanklopte. Dat heeft ook voor mijn voorkeur voor Nederland gezorgd. Ik wilde in Oranje spelen. Ik woonde langer in Engeland dan in Nederland, maar toch voel ik me Nederlander. Al denken mensen dat ik een Engelsman ben met dat accent."

Vrijdagavond neemt Oranje het op tegen Frankrijk. Voor bondscoach Ronald Koeman kan de wedstrijd een goed beeld geven van waar zijn manschappen staan. Frimpong is vol vertrouwen. "Wij hebben echt een speciale groep. En dat gaan we laten zien hier ook", besluit de vleugelspeler. Er wordt om 21.00 uur afgetrapt in Leipzig.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!