Youri Mulder mist Frimpong bij Nederlands elftal

Mulder mist Frimpong in Oranje: 'Ik zou hem hebben laten starten'

16 juni om 16:31

Youri Mulder vindt dat Ronald Koeman in de rust van Polen - Nederland al een wissel door had moeten voeren. Volgens Mulder, die zijn rustanalyse deed bij de Belgische zender Sporza, was het inbrengen van Jeremie Frimpong niet meer dan logisch geweest. 

Koeman stelde, zoals verwacht, Dumfries op tegen Polen. De back van Internazionale kreeg daarmee de voorkeur boven Frimpong. "Dumfries komt wel veel in het spel voor, had ook een kopbal, maar ik vind dat hij veel meer moet komen in plaats van er staan", aldus Mulder. "Hij stáát daar, ik vind dat hij veel meer moet komen dan er staan. Dumfries is echt maar een paar keer gevaarlijk geweest."

Vervolgens breekt Mulder een lans voor Frimpong, die in de oefenwedstrijden tegen Canada en IJsland een hele sterke indruk maakte. "Als je op deze manier speelt... Frimpong heeft het in de wedstrijden hiervoor op die positie echt fantastisch gedaan. Ik mis hem wel een beetje. Ik zou hem hebben laten starten, maar we hebben op die positie een luxeprobleem."

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: