Rustanalyse Polen - Nederland

Van der Vaart smult van Oranje-uitblinker: 'Polen heeft enorme angst voor hem'

16 juni om 15:59
Laatste update: 16 juni om 16:30

Rafael van der Vaart is enorm onder de indruk van wat Cody Gakpo in de eerste helft van Polen - Nederland heeft laten zien. De aanvaller van Oranje, dat ondanks legio kansen niet op voorsprong staat, was erg belangrijk met de 1-1, en leverde constante dreiging. 

De conclusie bij de rustanalyse van de NOS is dat Oranje zichzelf tekort heeft gedaan in de eerste helft. "Enorm", voegt Pierre van Hooijdonk daaraan toe. "Het Nederlands elftal speelt eigenlijk gewoon een hele goede eerste helft, en creëert veel, alleen loop je heel snel tegen die goal aan."

Gakpo tekende niet lang daarna voor de gelijkmaker. Van der Vaart smult van de linksbuiten. "Hij is heel gevaarlijk. Elke aanname is vooruit, hij zoekt telkens iemand op. Ze hebben enorme angst voor hem. Hij staat meteen zo van: hey, ik ga je pakken. Zoveel dreiging, zoveel techniek en rust."

De reden dat Gakpo veel in het spel van Oranje voorkomt, heeft volgens Van Hooijdonk ook te maken met de speelwijze van Polen, dat Dumfries tot dusver onschadelijk maakt. "Die Polen zijn ook niet gek. Die hebben ook naar IJsland gekeken en gezien wat er via de rechterkant gebeurde via Dumfries. Hij heeft het moeilijk, het zit rechts op slot."