Nagelsmann ziet Duitsland stappen zetten

Duitsland droomt van Europese titel: 'Toen hadden we dit duel niet gewonnen'

20 juni om 08:53
Laatste update: 20 juni om 11:42

Julian Nagelsmann toont zich een tevreden bondscoach na de zege op Hongarije (2-0). Volgens de tacticus heeft Duitsland grote stappen gezet sinds zijn entree, en zou dat weleens kunnen gaan leiden tot iets moois.

"Over het geheel genomen ben ik tevreden. Zo'n wedstrijd moet je in de eerste plaats winnen. De verwachtingen in het team en in het stadion waren drie punten, die hebben we gehaald. Iedereen heeft alles gegeven", aldus een nuchtere Nagelsmann na de tweede zege van Die Mannschaft op het EK in eigen land.

"Dit is een heel, heel goed teken", vervolgt de 36-jarige bondscoach. "Ik denk dat we de tweede helft goed onder controle hadden. Aan het tweede doelpunt ging een mooie aanval vooraf. Uiteindelijk wilde een deel van ons het derde doelpunt maken, een ander deel wilde op balbezit spelen. Die fase was een beetje wild, maar we kunnen tevreden zijn."

Met zes punten uit twee groepsduels is Duitsland is al zeker van de achtste finales. Als thuisland behoren de Duitsers ook tot de topfavorieten. Nagelsmann ziet zijn ploeg dan ook grote stappen maken. "Dit was een heel vervelende tegenstander. In november hadden we deze wedstrijd bijvoorbeeld niet gewonnen", besluit hij.

Door de zege op Hongarije kan Nagelsmann rekenen op een contractverlenging van twee jaar. Duitsland speelt zondag 23 juli zijn laatste groepsduel tegen Zwitserland. De achtste finales beginnen op 29 juni.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!