Nieuwsoverzicht Nederlands elftal

Leipzig verwelkomt Oranje-fans met open armen, Frankrijk blijft twijfel zaaien

20 juni om 12:15

Het Nederlands elftal werkt toe naar de tweede EK-wedstrijd, tegen vicewereldkampioen Frankrijk. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman traint donderdagmiddag voor het laatst, 's avonds schuiven de keuzeheer en Nathan Aké aan op de persconferentie.

Rust overheerst in het kamp van Oranje. Donderdag om 12.00 uur wordt de afsluitende training voor het duel met Frankrijk afgewerkt. Om 19.45 uur wordt er vooruitgeblikt op de wedstrijd tegen Les Bleus. Dat gaan Koeman en Aké, uitblinker tegen Polen, doen.

Leipzig kijkt uit naar komst Oranje-fans
Naar verwachting maken 40.000 fans van Oranje de reis naar Leipzig, waar de wedstrijd tegen Frankrijk wordt gespeeld. "Oranje is altijd een speciale kleur voor Leipzig, het is de kleur van onze reinigingsdienst. Wij dragen Oranje dus sowieso een warm hart toe", zegt Burkhard Jung, burgemeester van Leipzig, tegen De Telegraaf. "Ongelofelijk veel succes voor het Nederlands elftal hè."

Jung beseft dat het al dan niet meespelen van Kylian Mbappé wel eens cruciaal kan zijn voor Oranje. "Och, dat zou wel eens jullie geluk kunnen zijn."

Frankrijk blijft twijfel zaaien
Doet Mbappé wel of niet mee tegen Oranje? Het is de vraag die veel Nederlanders en Fransen bezighoudt. Eerder deze week liet de hoofdrolspeler zich al cryptisch uit op social media, de officiële kanalen van Les Bleus doen daar vrolijk aan mee. Donderdagochtend wordt een video gedeeld met daarop beelden uit het Franse kamp. De rode draad van de video: Mbappé staat na zijn gebroken neus tegen Oostenrijk weer op het trainingsveld.

Boodschap van de koning
Vanuit Engeland, waar koning Willem-Alexander is voor operatie Interflex, heeft de koning een boodschap voor het Nederlands elftal. "Zet hem op! Maak er een hele mooie pot van. Laat televisiekijkend Nederland genieten, laat de mensen in het stadion genieten. Ik heb een bericht aan alle fans: heel de wereld ziet hoe de Nederlandse fans zich in Hamburg heel keurig gedragen hebben. Daar kan je echt trots op zijn."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!