Farioli lyrisch over Kroes

Farioli lyrisch: 'Hij is de beste baas die ik had kunnen wensen'

20 juni om 13:40

Francesco Farioli heeft bij Ajax al een bijzondere band opgebouwd met Alex Kroes, de technisch directeur van de Amsterdammers. Farioli is met zijn nieuwe werkgever begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De spelersgroep moet Farioli nog leren kennen, maar hij heeft al een relatie opgebouwd met Kroes. "Alex is de beste baas die ik had kunnen wensen", is Farioli lovend in gesprek met ESPN. "Ik ben verliefd geworden op zijn energie en zijn verlangen om dingen hier te veranderen. Zijn manier van werken is exact hetzelfde als mijn manier. Hij is waarschijnlijk één van de redenen waarom ik de nieuwe trainer ben van Ajax."

In de afgelopen weken hebben Farioli en Kroes veel werk verzet om Ajax weer op het juiste pad te krijgen. "Wij zijn de eerste die op De Toekomst verschijnen, maar ook de laatste die hier vertrekken. En dat is absoluut geen act", zegt de nieuwbakken Ajax-trainer. Ze zijn dag en nacht met de club bezig en als het laat wordt, levert dat geen problemen op. "Alex en ik zijn niet zo heel groot, dus dan delen we gewoon de bank die hier staat", knipoogt Farioli.

In de eerste weken is Farioli niet van plan om de kat uit de boom te kijken. De Ajax-selectie zal direct volop aan de bak moeten. "We maken nu de eerste stappen in de juiste richting", vertelt de Italiaan. "De eerste dagen zitten we nog even op de roze wolk, maar we moeten ons bewust worden van de stappen die we moeten zetten."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: