De Mos: 'Blunder als Koeman naar Sneijder luistert'

De Mos: 'Als Koeman luistert naar Sneijder, dan maakt hij een blunder'

20 juni om 22:18
Laatste update: 20 juni om 22:34

Aad de Mos waarschuwt Ronald Koeman om vooral niet van systeem te veranderen voor de krachtmeting met Frankrijk op het EK. Onder meer Wesley Sneijder adviseerde Oranje om over te stappen naar een 5-3-2, maar daar is de oud-trainer van Ajax en PSV het absoluut niet mee eens.

Het Nederlands elftal won de eerste groepswedstrijd tegen Polen met 2-1, maar staat vrijdagavond tegenover één van de grote favorieten. Het is daarom de vraag of Oranje niet behoudender voor de dag moet komen. De Mos is echter uitgesproken. "Als hij zou luisteren naar wat Sneijder zegt, dan maakt hij een blunder volgens mij", zegt de analist tegen Sportnieuws.

De Mos vindt dat Nederland gewoon voor een 4-3-3 moet kiezen. "Hij moet helemaal niet veranderen van systeem. Ik zou dat van m'n levensdagen niet doen. En Koeman gaat dat ook niet doen. Dat zou een enorme blunder zijn als hij dat zou veranderen. Waarom? Als hij verliest dan krijgt hij de hele wereld over zich heen. Dan zou het daar aan liggen, terwijl dat misschien helemaal niet is. Dan heeft iedereen een reden om over hem heen te vallen."

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: