Driessen kraakt 'grote slijmjurk' Farioli bij Ajax

Kritiek op 'grote slijmjurk' Farioli: 'Zulke domme teksten uitkramen'

21 juni om 10:25

Valentijn Driessen is niet onder de indruk van de lofzang van Francesco Farioli over Alex Kroes. De Italiaanse trainer van Ajax noemde de technisch directeur 'de beste baas die hij kan wensen'. 

"Een grotere slijmjurk, nu al, is er gewoon niet", valt Driessen met de deur in huis in Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je zulke domme teksten uitkraamt. Hij heeft eerder een interview gegeven, dat was best aardig. Dan krijg je nu dit soort teksten...", verzucht de verslaggever. "Hij heeft een groot plan, dat heeft hij aan de spelers verteld..."

Het feit dat Farioli niets los wilde laten over de interesse in Pablo Rosario en Wout Weghorst stelde Driessen teleur. "Dan krijgt hij een echte vraag, waar je antwoord op moet geven, over de komst van Wout Weghorst: nee, hij praat niet over spelers die bij andere clubs onder contract staan. Bij Pablo Rosario precies hetzelfde. Wees dan gewoon een kerel, doe gewoon normaal", luidt het advies.

Driessen vermoedt dat Farioli een stem heeft in het transferbeleid bij Ajax. "Ik mag aannemen dat hij niet voor niets zegt dat hij Kroes de allerbeste technisch directeur vindt waar hij ooit mee heeft gewerkt, omdat hij meepraat over de transfers. Ongetwijfeld doet hij dat, want anders was Rosario niet in beeld gekomen", denkt Driessen.

Clubwatcher Mike Verweij stelt dat het genuanceerder ligt en grapt dat Farioli een eerlijke kans verdient. "Die Farioli krijgt echt een eerlijke kans, honderd procent", benadrukt Driessen. "Maar je moet niet met dit gelul aankomen, dat je iemand (Kroes, red.) de allerbeste vindt als je hem drie weken kent." Verweij vindt opnieuw dat Driessen iets te snel oordeelt. "Je creëert nu al een beeld, dat is toch geen eerlijke kans? Gelukkig is er nu wel een keer een trainer die snapt dat die gasten over de kling gejaagd moeten worden."