Farioli heeft goede eerste indruk van Ajax-selectie

Farioli aan de slag bij Ajax: 'Ik heb de groep een plan gepresenteerd'

20 juni om 16:19

Francesco Farioli heeft een goede eerste indruk van de Ajax-selectie gekregen. De Italiaanse oefenmeester, die John van 't Schip opvolgt als Ajax-trainer, is vastberaden om de Amsterdammers weer op het juiste pad te krijgen.

"De kennismaking was zeer positief", steekt Farioli van wal in gesprek met ESPN. Het eerste contact met de spelersgroep verliep soepel voor de Italiaan, maar een nieuwe omgeving is altijd even wennen. "Uiteraard brengt dat een hoop emoties met zich mee. Ik ben natuurlijk de nieuwe in de groep en ik probeer nieuwe energie te brengen. Maar ik krijg ook heel veel positieve energie van de groep terug."

Bij Ajax heeft Farioli naar eigen zeggen te maken met een gemotiveerde spelersgroep. "Ik voel het verlangen van de groep om dingen te veranderen", legt hij uit. "Zo kort na het afgelopen seizoen hebben de spelers altijd nog wat krasjes, maar we moeten keihard trainen en elke dag verbeteren. Klaar zijn voor de grote uitdagingen die wachten."

In de komende weken werkt de Ajax-selectie met een strak schema richting komend seizoen, die op donderdag 25 juli officieel begint met de Europa League-wedstrijd tegen FK Vojvodina in de tweede voorronde. "Ik heb de groep een plan gepresenteerd voor de komende zes weken. We gaan hard trainen en vanaf week vier gaan we de speeltijd verhogen. De laatste zeven dagen zullen ons voorbereiden op de Europa League-wedstrijd tegen FK Vojvodina."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: