Ünüvar en Baas hopen op kans bij Ajax

Teruggekeerde Ajax-huurling hoopt op kans: 'Dan pak ik die met beide handen'

21 juni om 12:47

Naci Ünüvar en Youri Baas hopen komend seizoen voor hun kans te gaan bij Ajax. De aanvallende middenvelder en linksback werden het afgelopen seizoen verhuurd aan respectievelijk FC Twente en NEC.

Ünüvar en Baas meldden zich deze week weer in Amsterdam om onder de nieuwe trainer Francesco Farioli aan de voorbereiding te beginnen. "Ik hoop minuten te maken bij Ajax en als ik die kans krijg pak ik die met beide handen aan", laat de 21-jarige spelmaker weten. Hij speelde het afgelopen seizoen negentien Eredivisie-duels voor Twente, maar stond slechts twee keer in de basis. Hij kwam tot drie doelpunten en drie assists.

Ook Baas is ambitieus bij Ajax. "Ik wil gewoon gaan spelen. Het idee was om afgelopen seizoen mijn rugtas te vullen met ervaring. Ik hoop dat ik dat kan meenemen om dit jaar te spelen. De linksback was in 27 competitieduels goed voor drie treffers en drie assists. Ook hij was echter niet altijd een vaste waarde.

Naast de teruggekeerde huurlingen heeft ook Mika Godts hoge verwachtingen. De Belgische linksbuiten beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak en wil daar op voortborduren. "Ik ben heel enthousiast over komend seizoen. Ik hoop dat het beter gaat worden dan vorig jaar. We gaan er alles aan doen om dat te bewerkstelligen."