FC Utrecht houdt Aaronson in Eredivisie

FC Utrecht slaat nieuwe slag en behoudt Vitesse-lichtpuntje voor Eredivisie

21 juni om 16:11
Laatste update: 21 juni om 16:40

Paxten Aaronson blijft officieel behouden voor de Eredivisie. De Amerikaanse middenvelder die afgelopen half jaar op huurbasis voor Vitesse uitkwam, wordt het komende seizoen door Eintracht Frankfurt uitgeleend aan FC Utrecht.

Aaronson was afgelopen half jaar één van de lichtpuntjes in het rampjaar van Vitesse. De aanvallende middenvelder kwam maar een half jaar in actie, maar hij wist wel vier keer te scoren in zijn veertien Eredivisie-duels. Daarmee eindigde hij tweede op de topscorerslijst van Vitesse. Er lijkt geen optie tot koop in het huurcontract met FC Utrecht te staan.

De Amerikaan is zelf erg blij dat hij nog een jaar in de Eredivisie mag schitteren. "FC Utrecht is een club die altijd meedraait in de subtop van de Eredivisie en strijdt voor een plek in Europa. Mede daarom denk ik dat dit een belangrijke stap is in mijn carrière, waar ik me verder kan ontwikkelen bij een mooie club met goede spelers om me heen. Ik ben een speler die het moet hebben van zijn snelheid, dat helpt mezelf enorm in het aanvallen om weg te komen van verdedigers, maar aan de andere kant ook in het omschakelen."

Voor Utrecht is Aaronson niet de eerste aanwinst die deze zomer is binnengehaald. Eerder werden spelers als David Min (RKC Waalwijk) en Siebe Horemans (Excelsior) al transfervrij aan de selectie toegevoegd.