'Als ik Veerman was, zou ik balen dat Frimpong nu speelt'

Van Hooijdonk: 'Hij is de beste speler die Oranje daar tegenover kan zetten'

21 juni om 20:29

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk begrijpen goed dat Ronald Koeman tegen Frankrijk voor Jeremie Frimpong kiest op de rechterflank. De analisten van de NOS zijn daarentegen wel verdeeld over het slachtofferen van Joey Veerman

"Ja, ik vind het logisch dat Frimpong nu op rechts speelt", begint Van Hooijdonk. "Simons speelde daar niet zijn beste wedstrijd. Hij werd een paar keer verrast door de opkomende back van Polen. Met Theo Hernandez heeft Frankrijk er ook zo’n een. Frimpong is denk ik de beste tegenspeler die Oranje daar tegenover kan zetten."

Van der Vaart is vooral blij dat Xavi Simons het nu vanaf het middenveld mag laten zien. "Ik ben blij dat hij nu op zijn eigen positie speelt. De druk is hoog, maar waar kan het beter dan in zijn eigen stadion, tegen een topploeg, op zijn eigen positie? Veerman was zeker voor zijn doen slordig, dus ik snap wel dat hij eruit is gehaald."

De oud-prof ziet bovendien mogelijkheden op de linkerflank van Oranje. "Ik denk dat het belangrijk is dat Nathan Aké over Ousmane Dembele heen gaat, want die slaapt nog wel eens bij Frankrijk. Daar kan het Nederlands elftal voordeel uit halen.”

Van Hooijdonk had Veerman tegen Frankrijk graag zien spelen. "Ik begrijp dat Frimpong in de basis staat, maar ik had Veerman ook graag gezien. Hij is de ideale aangever, of dat nou voor Gakpo of Memphis is of voor wie dan ook. Als ik Veerman was, zou ik enorm balen dat Frimpong nu speelt. Tegen Polen zat de rechterkant gewoon op slot, waardoor hij daar de ballen niet kwijt kon."