Berghuis grapt met pijnlijke opmerking over Ajax

Pijnlijke opmerking van Berghuis over Ajax: 'Iets te vaak gezegd'

22 juni om 11:45

Steven Berghuis hoopt dat Francesco Farioli langer aanblijft dan zijn voorgangers. De Ajax-aanvaller heeft met de Italiaan al zes trainers meegemaakt in Amsterdam en hoopt nu iets moois op te bouwen.

"Ja, dat hebben we wel iets te vaak gezegd de laatste jaren, een nieuwe trainer", grapt Berghuis bij Ajax TV. "Hopen dat we gewoon naar iets moois toe kunnen werken met z’n allen en dat het ook wat langer mag gaan duren dan de afgelopen jaren, dat we écht iets kunnen opbouwen. Ik denk dat we daar wel aan toe zijn", aldus de 32-jarige buitenspeler.

Berghuis is deze week met Ajax begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De aanvallende middenvelder verruilde in de zomer van 2021 Feyenoord voor de aartsrivaal Ajax. Bij zijn overstap naar Ajax had Berghuis als doel prijzen te winnen. In zijn eerste seizoen behaalde hij de landstitel en bereikte de knock-outfase van de Champions League. 

De jaren daarna waren echter minder succesvol. In het seizoen 2022/23 eindigde Ajax als derde in de Eredivisie, werd kansloos uitgeschakeld in de Champions League en Europa League, en verloor de bekerfinale van PSV. 

Het vorige seizoen verliep nog slechter. Ajax eindigde als vijfde en werd vroegtijdig uitgeschakeld in de Conference League en de KNVB-beker door amateurs van Hercules.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!