'Atlético gaat voor Hancko', ook Slot en Liverpool lonken

'Atlético gaat voor Hancko', ook Slot en Liverpool lonken: 'Dit verbaast me niet'

23 juni om 10:54
Laatste update: 23 juni om 13:25

David Hancko maakt ook op het EK een sterke indruk. Ashley Williams, voormalig verdediger van Swansea City en Everton, zou het wel begrijpen als Arne Slot de Feyenoord-mandekker meeneemt naar Liverpool. Ook Atlético Madrid is echter in de race.

Williams is onder de indruk van Hancko dit EK. Hij is niet verrast dat de 26-jarige Slowaak in verband wordt gebracht met Liverpool. "Nee, dit verbaast me niet. Ik heb hem tegen België zien spelen en was diep onder de indruk. Hij is atletisch en snel. Wat ik graag zie: hij heeft zelfvertrouwen en treedt persoonlijke duels met vertrouwen tegemoet", vertelt de oud-prof bij de BBC.

Hancko onthulde zelf al dat Liverpool vroeger zijn droomclub was. Dat The Reds nu daadwerkelijk interesse zouden tonen, vleit hem. "Als ik voor één van de beste clubs ter wereld en onder hem (Slot, red.) zou spelen, zou dat natuurlijk een droom voor mij zijn." Zijn zaakwaarnemer Branislav Jasurek bevestigde in janauri al dat hij contact had met de Engelse topclub en Paris Saint-Germain.

Atlético 'versnelt' voor Hancko

Overigens heeft ook Atlético Madrid zich nadrukkelijk in de strijd gemengd. Het komt de Spaanse topclub niet slecht uit dat Hancko met een spierblessure uitviel tijdens het EK-duel van Slowakije met Oekraïne, schrijft MARCA. Zonder de Feyenoorder is de kans immers een stuk kleiner dat de Slowaken de groepsfase overleven, waardoor Hancko sneller kan aansluiten in Madrid.

Volgens de Spaanse sportkrant wil Atlético ondertussen de gesprekken met Feyenoord 'versnellen', zodat de transfer zo snel mogelijk afgerond kan worden. De mandekker zou zelf openstaan voor Los Rojiblancos. De Rotterdammers zouden zo'n 35 à 40 miljoen euro verlangen.