Gakpo neemt het op voor Memphis

Gakpo voorspelt 'intense' wedstrijd: 'Dat zou wel lekker zijn'

23 juni om 18:50
Laatste update: 23 juni om 18:51

Cody Gakpo voorspelt een intense laatste groepswedstrijd voor Nederland op het EK. Dinsdag sluit Oranje de poulefase af met het duel met Oostenrijk. De aanvaller van Liverpool neemt het ook op voor ploeggenoot Memphis Depay.

"Ik denk dat Oostenrijk meer druk vooruit zet dan de Fransen", zegt Gakpo zondag tijdens de persconferentie van Oranje. "We moeten weer zorgvuldig aan de bal zijn en voorbereid zijn op hun manier van druk zetten. We gaan vandaag bespreken hoe we dat gaan uitvoeren."

Doordat Oostenrijk meer druk zet en met een hoge laatste linie speelt, hoopt Gakpo dat hij gebruik kan maken van zijn snelheid. Zo kan hij de ruimte achter de defensie bespelen. "Op de brommer? Dat zou wel lekker zijn. Ik denk dat het een intense wedstrijd gaat worden. We moeten ons weer profileren, laten zien dat wij de betere ploeg zijn."

Gakpo gaat ook in op de kritiek die  ploeggenoot Memphis Depay over zich heen kreeg na het duel met Frankrijk. Memphis zei zich soms geïsoleerd te voelen. "Als spits heb je dat in sommige wedstrijden meer dan in andere", vertelt Gakpo. "Ik heb dit seizoen ook een paar keer in de spits gestaan en ja, die wedstrijden zitten ertussen."

De buitenspeler begrijpt het gevoel van Memphis goed. "Hij wil graag de bal hebben. Soms is dat lastiger als spits en kun je je snel geïsoleerd voelen. Maar dat doet niemand in ons team expres. We proberen hem altijd te zoeken, omdat we weten wat hij voor ons kan betekenen."

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: