Kane heeft bericht voor voormalige internationals

Kane bijt van zich af: 'Ex-internationals moeten begrijpen dat het moeilijk is'

23 juni om 19:11

Harry Kane vindt dat de Engelse ex-voetballers en analisten beter op hun woorden moeten letten. De aanvoerder van de Britten merkt dat er soms te veel kritiek is vanuit de media.

"Ik wil nooit respectloos doen naar voormalige internationals die het Engelse shirt gedragen hebben. Maar ik denk dat sommige ex-internationals moeten begrijpen dat het heel moeilijk is om hun uitspraken niet mee te krijgen", begint Kane zijn pleidooi. 

De topspits wijst erop dat het vooral voor jonge spelers erg storend kan zijn als ze continu bakken kritiek krijgen. "Dit kan vervelend zijn voor jongens die het niet gewend zijn of pas net komen kijken bij het topvoetbal. Ik snap dat ze eerlijk moeten zijn en hun mening moeten geven, maar ze hebben ook een bepaalde verantwoordelijkheid."

Kane benadrukt dat de voormalige internationals erg serieus worden genomen. "Spelers kijken tegen ze op en geven om hun mening. Ze weten zelf ook hoe moeilijk het is om op een eindtoernooi te spelen en voor Engeland uit te komen. Ik hoop dat ze kunnen onthouden hoe het was om dit shirt te dragen en dat er naar hun woorden geluisterd wordt", aldus de aanvaller van Bayern München.

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: