Bergwijn over zoontje en Brobbey

Bergwijn grapt over 'oppas' Brobbey: 'Weet niet of ik hem m'n zoontje toevertrouw'

25 juni om 08:00

Steven Bergwijn heeft genoten van de familiedag bij Oranje. Heel Nederland zag hoe zijn zoontje de show stal. Brian Brobbey leek de ideale oppas, maar de buitenspeler heeft zijn twijfels over de kwaliteiten van zijn teamgenoot op dat vlak.

Het was maandag familiedag in Wolfsburg en de nodige Oranje-internationals werden al spelend met hun kinderen op het veld vastgelegd. Zo ook het zoontje van Bergwijn. De kleine man was een graag geziene gast onder de internationals, weet zijn vader. "Hij kent jongens als Brian, Memphis en Cody goed", steekt Bergwijn van wal tegenover VoetbalPrimeur. "Hij is soms een beetje brutaal en loopt met iedereen te voetballen." 

'Ik weet niet of ik Brobbey mijn zoontjes toevertrouw'
Zo heeft het Nederlands elftal er ineens een mascotte bij, knipoogt Bergwijn. "De jongens houden van hem." Vooral het contact met Brobbey viel op tijdens de familiedag. De aanvaller leek een uitstekende oppas, maar daar denkt de Ajax-captain zelf anders over. "Ik weet niet of ik Brian mijn zoontjes toe kan vertrouwen", lacht hij. "Dat doe ik liever nog niet."

Al met al genoot Bergwijn van de familiedag. "Zeker, sowieso. Bij de wedstrijden komen ze niet. Dat is vaak wat later. Ze zitten nog niet echt stil. Dus bij de familiedag laat ik ze dan wel komen. Dat geeft een extra boost. Zeker als je ze een tijdje niet ziet." Woensdag na het duel met Oostenrijk ziet Bergwijn zijn familie weer. "Als we de knock-outfase hebben bereikt. Daar ga ik wel vanuit."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @studiooranjepodcast

Oranje speelt dinsdsdag om 18.00 uur de laatste groepswedstrijd op het EK tegen Oostenrijk. Bergwijn en Brobbey nemen naar alle waarschijnlijkheid plaats op de bank.