Bergwijn wekt boosheid bij Oranje

Bergwijn wekt boosheid bij Oranje: 'Hij heeft wel zijn excuses aangeboden'

23 juni om 07:02
Laatste update: 23 juni om 07:02

Steven Bergwijn wekte tijdens de training van het Nederlands elftal zaterdag irritatie bij Micky van de Ven. De Ajax-aanvaller ging iets te stevig door op de verdediger van Tottenham Hotspur, vertelt Noa Vahle bij Vandaag Inside Oranje.

De spelers die vrijdag niet of kortstondig in actie kwamen in het EK-duel met Frankrijk, werkten een normale training af. Volgens Vahle ging het er 'best fanatiek aan toe'. "Zo ook Steven Bergwijn, die zich natuurlijk in de kijker probeert te spelen bij bondscoach Ronald Koeman", zegt de verslaggeefster. "Dat deed hij zaterdagmiddag alleen niet helemaal op de juiste manier. Hij ging namelijk vol door op de enkel van Micky van de Ven."

De verdediger was daar niet van gediend. "Ik begrijp de reactie van Micky wel. Zo'n actie zal je maar het EK kosten. Steven Bergwijn heeft wel zijn excuses aangeboden", aldus Vahle. De aanvoerder van Ajax kwam tijdens de eerste twee groepsduels op het EK nog niet in actie. Van de Ven mocht alleen tegen Polen invallen kort voor tijd.