Van 't Schip zou Brobbey niet opstellen bij Oranje

Van 't Schip passeert Brobbey en wijst 'zijn' Oranje-spits aan: 'Kan je op bouwen'

23 juni om 20:54
Laatste update: 23 juni om 21:38

John van 't Schip zou Joshua Zirkzee een kans geven in de spits van het Nederlands elftal. De oud-trainer van Ajax heeft een hoge pet op van de spits van Bologna, die hij op zou stellen ten faveure van Brian Brobbey, met wie hij een groot deel van het afgelopen seizoen samenwerkte. 

Cody Gakpo, Zirkzee, en Jeremie Frimpong: voor die voorhoede zou Van 't Schip kiezen als niet Ronald Koeman maar hij bondscoach van Oranje zou zijn. "Zirkzee heeft een fantastisch seizoen gehad in de Serie A", begint hij bij Studio Fussball. "Het is een échte spits, die in Italië gewend is om tegen hele goede verdedigers te spelen. Hij heeft ook een constant seizoen gehad. Memphis zou er dan omheen kunnen spelen."

Als presentator Sjoerd van Ramshorst vraagt of hij Zirkzee echt een pure spits vindt, vervolgt Van 't Schip zijn lofzang. "Dat vind ik wel ja. Hij is sterk en aanspeelbaar."

Omdat Van 't Schip voor een 4-3-3-opstelling zou kiezen, passeert hij daarmee automatisch Brobbey. Dat is opmerkelijk, gezien het recente verleden van de twee. De spits van Ajax bezorgde Van 't Schip in een donker seizoen de nodige belangrijke doelpunten. "Dat heeft meer te maken met zijn fysieke gesteldheid, met dat hij op dit moment niet helemaal fit is. Als trainer kan je op dit moment meer bouwen op Zirkzee, dan op een Brobbey."

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: