Openhartige Schouten kan geen PSV-beloftes doen

Openhartige Schouten kan geen PSV-beloftes doen: 'Dat zou heel nep zijn'

24 juni om 12:30
Laatste update: 24 juni om 12:36

Zijn terugkeer naar Nederland kon voor Jerdy Schouten niet beter uitpakken. In zijn debuutseizoen als PSV'er werd hij voor het eerst landskampioen én ging zijn Champions League-droom in vervulling. Toch waren het niet alleen sportieve redenen die hem bewogen om Bologna te verlaten. Dat vertelt de Oranje-international in een interview met VoetbalPrimeur.

Timo Verbruggen
WOLFSBURG

Schouten twijfelde in eerste instantie, toen PSV zich een jaar geleden voor hem meldde. "Ik had het namelijk oprecht naar mijn zin bij Bologna", vertelt hij aan deze website. "Ik had ook net verlengd. Dat doe je niet zomaar. Ik dacht echt nog heel lang bij Bologna te blijven."

Toch ging Schouten overstag. "Meerdere dingen hebben mij overtuigd", legt 27-jarige de middenvelder uit. "Op de eerste plaats: Champions League. Dat is geweldig. Ik wilde ook dichter bij het Nederlands elftal komen." Maar er was meer aan de hand. "Mijn zus kreeg een kleintje. In de eerste drie maanden kon ik haar bijna niet zien. Dat vrat aan me. Ik miste haar heel erg."

Zijn keuze om terug te keren naar Nederland legde Schouten geen windeieren. Als één van de sleutelfiguren in het kampioensjaar van PSV is hij nu verzekerd van een basisplaats op het EK. "Ik heb niks te klagen", lacht hij. "Het heeft fantastisch uitgepakt."

PSV-exit Schouten niet helemaal uitgesloten

Hoe zijn toekomst eruitziet, durft Schouten niet te zeggen. "Het zou heel nep zijn als ik zou zeggen: ik blijf de rest van mijn leven bij PSV. Ik weet dat niet. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het hartstikke naar mijn zin heb bij PSV. Dat kan ook niet anders na zo'n seizoen."

Wel zet hij de deur op een kier. Borussia Dortmund zou hem op de korrel hebben. "Er zijn altijd uitdagingen of bepaalde clubs waar je geen 'nee' tegen kan zeggen", stelt Schouten in zijn algemeenheid. "Dortmund? Ik wil het er eigenlijk niet over hebben. Wat op mijn pad komt, komt op mijn pad. Ik zit in elk geval niet op de schopstoel."