Minteh kan ook naar Olympique Lyon

'Bliksemtransfer mogelijk voor Minteh: Ligue 1-club plots vol in de race'

24 juni om 16:13

Olympique Lyon is hard bezig om Yankuba Minteh uit handen van Everton te houden. Fabrizio Romano meldde eerder dat de Engelse club op pole position lag, maar volgens de transferjournalist willen de Fransen de deal kapen.

Lyon zou op dit moment hard bezig zijn om Minteh en Newcastle United te overtuigen. Ook wordt er al gesproken over voorwaarden van het contract van de Gambiaan. Zijn huidige club Newcastle United wil de aanvaller het liefst deze week nog verkopen. Zondag kwam Romano al met het nieuws dat Lyon contact zou hebben opgenomen met het kamp van Minteh, maar die gesprekken zijn dus in een stroomversnelling gekomen.

Everton is ook nog altijd in de race voor de handtekening van Minteh. De Gambiaan zou zelf het liefst naar de Engelse club willen om zich daar te laten zien. Newcastle United zou een bedrag van rond de 45 miljoen euro willen zien voor Minteh. De aanvaller die vorig jaar op huurbasis voor Feyenoord uitkwam, staat nog tot de zomer van 2028 onder contract bij Newcastle.

Vorig seizoen maakte Minteh een goede indruk in Rotterdam. De aanvaller was een belangrijke kracht voor Feyenoord. In 37 wedstrijden gaf hij zes assists en maakte hij elf doelpunten.