Felle kritiek op Xavi Simons van Jan van Halst

Van Halst wijst zijn Oranje-teleurstelling aan: 'Vond hem echt een sta-in-de-weg'

24 juni om 18:36
Laatste update: 24 juni om 18:38

Jan van Halst vindt dat Xavi Simons tot dusver een zeer teleurstellend EK speelt. De voormalig Ajax-directeur vindt de middenvelder annex aanvaller op dit moment zelfs een sta-in-de-weg.

"Voor mij is Simons wel één van de grote tegenvallers bij het Nederlands elftal dit toernooi", begint Van Halst, die ingebeld wordt door Ziggo Sport. "Iedereen is steeds aan het wachten of hij bij het Nederlands elftal kan laten zien wat hij ook op clubniveau laat zien."

Daar is vooralsnog allerminst sprake van, vindt Van Halst. "Het is nou echt wedstrijd, na wedstrijd, na wedstrijd, steeds maar wachten. Niet eens op beslissende momenten, maar ook op zijn inbreng in het elftal, in de combinatie, dat hij anderen beter laat spelen. De positie rechts hangend was niet de zijne, alla, maar de nummer tien (positie tegen Frankrijk, red.) is helemaal voor hem gecreëerd."

Ook vanaf die plek zakte de oud-PSV'er door het ijs, stelt de oud-controleur. "Hij sneeuwde gewoon helemaal onder in het totale spel. Sterker nog: ik vond hem echt een sta-in-de-weg", besluit Van Halst, die verwacht dat bondscoach Ronald Koeman hem op korte termijn gaat passeren.

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!