Schouten plaatst Rodri op voetstuk: 'Dat vind ik echt een geweldenaar'

Schouten bejubelt jeugdheld: 'Mijn vader had hem op mijn muur geschilderd'

25 juni om 06:20
Laatste update: 25 juni om 06:50

Jerdy Schouten laat aan VoetbalPrimeur weten met bewondering te kijken naar de verrichtingen van Rodri. De controleur, die bij Manchester City en Spanje een vaste waarde is, staat op een voetstuk bij de international van Oranje, evenals 'oude held' Cesc Fabregas. 

Timo Verbruggen
WOLFSBURG

"Als middenvelder kijk je vaak naar middenvelders", laat Schouten desgevraagd optekenen door de geïnteresseerde pers, waaronder VoetbalPrimeur. De internationals van Oranje worden het hemd van het lijf gevraagd tijdens 'tafeltjesdag', een persmoment in Wolfsburg. 

"Wie vind ik goed? Rodri van Spanje vind ik wel echt een geweldenaar. Vroeger had mijn vader had Cesc Fabregas op mijn muur geschilderd, dat kon hij wel." Er volgt een lach. "Ik, schilderen? Absoluut niet. Ik kan helemaal niet schilderen, ik ben niet creatief, haha."

Schouten dolt even, maar vertelt daarna weer bloedserieus over zijn oude held. "Fabregas was wel echt een voorbeeld voor mij, vooral in zijn tijd bij Arsenal. Het was gewoon een geweldig speler en ik genoot echt van hem. Daarom stond hij op mijn muur. Niet dat ik zoals hij wilde worden, dat niet."

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!