Mattia Zaccagni reageert op heldenrol voor Italië

Italiaanse matchwinner reageert op heldenrol: 'Hoefde geen twee keer na te denken'

25 juni om 07:23

Mattia Zaccagni is ontzettend trots na zijn heldenrol voor Italië. De invaller schoot de Azzurri maandagavond luttele secondes voor het laatste fluitsignaal op schitterende wijze naar de achtste finales van het EK.

"Dit geeft me enorme voldoening", reageert Zaccagni na afloop van het duel tegen Kroatië. "Ik ben ook enorm opgewonden. Deze vreugde zal ik voor altijd met me meedragen. Het was zo belangrijk om tweede te worden. We hebben er goed aan gedaan om lang in de wedstrijd te blijven. We verdienden dit gelijkspel. Ook complimenten naar de coach voor het creëren van dit hechte team."

Pas in minuut 98 wist Italië het net te vinden, waardoor de stand in Groep B helemaal veranderde. Kroatië dacht de buit binnen te hebben, totdat Zaccagni de bal op fraaie wijze in de kruising schoot. "Ik kreeg de bal perfect mee van Calafiori en hoefde er geen twee keer over na te denken. De jongens pletten me vervolgens bijna, maar het was een prachtig moment", doelt de invaller op de manier van juichen, waarbij een hoop emotie los kwam.

Zo ook bij Luciano Spalletti. "Richting het einde geloofde niemand er meer in, maar wij hielden ons hoofd koel. Qua veldspel was het ondermaats, want we hebben te weinig gecreëerd. Ik verwacht meer van mijn spelers. Maar al met al vond ik de overwinning wel terecht", aldus de bondscoach.

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!