Van der Gijp niet te spreken over Italië: 'Kan er niet één opnoemen'

Van der Gijp niet te spreken over Italië: 'Kan er niet één opnoemen'

20 juni om 23:25

René van der Gijp beleeft weinig plezier aan het Italiaans elftal. De voormalig voetballer merkt in Vandaag Inside op dat de huidige selectie van het land in schril contrast staat met voorgaande jaren.

"Die Italianen die lopen naar achteren, maar die worden ook wel naar achteren gedrongen omdat ze niet sterk genoeg zijn. Het is wel jammer, hè", vangt Van der Gijp aan. "We hebben altijd wel Italianen gehad waar we van konden genieten. Pirlo, daar ging je echt voor zitten. Ik zou er nu niet één op kunnen noemen van dat elftal waarvan ik denk: daar ga ik eens even lekker voor zitten."

"Het lullige is wel, bij die Italianen... het laatste kwartier gaat het weer wél", vervolgt Van der Gijp. Dan komen ze ineens weer aan voetballen toe. Gek, joh." Ondanks het laatste kwartier gingen de ploeg van Luciano Spalletti met 1-0 ten onder, door een eigen goal van Riccardo Calafiori. Het eerste duel in de groep werd door Italië met 2-1 gewonnen van Albanië. In het laatste groepduel zal de Azzuri tegen Kroatië spelen.

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: