Van Marwijk herkent situatie Koeman rondom opstellen Memphis

Van Marwijk ziet bekend issue voor Koeman: 'Belangrijk hoe de coach er mee omgaat'

25 juni om 09:00
Laatste update: 25 juni om 09:03

Bert van Marwijk begrijpt de keuze van Ronald Koeman om Memphis Depay eerste spits van Oranje te laten volledig. Als oud-bondscoach weet hij als geen ander hoe lastig het kan zijn om tegen meningen van het volk en criticasters in te gaan. In het programma L1 Sportzomer geeft Van Marwijk zijn mening over de spitsendiscussie.

"Dat er discussie ontstaat is logisch. Belangrijk is hoe de coach er mee omgaat en zich niet van zijn stuk laat brengen daarin. Koeman laat Memphis staan, maakt dus een duidelijke keuze en dat is goed. Iemand laten staan getuigt van een idee en standvastigheid", spreekt Van Marwijk zijn steun uit richting de huidige bondscoach.

Koeman gaf daags voor het cruciale groepsduel met Oostenrijk aan dat Memphis ook komende wedstrijd zijn aanvalsleider zal zijn. "Hij zal de druk ongetwijfeld voelen, maar ik denk dat hij dat op een goede manier gaat gebruiken omdat hij weet dat hij zich moet laten zien", voorspelt Van Marwijk.

Wat de oud-bondscoach ook voorspelt, is een zware wedstrijd tegen een lastige tegenstander. "Zij spelen het bekende Vollgass-fussball, met heel veel energie. Met die intensiteit en dat fysieke spel moet je als tegenstander omgaan. Met name op het middenveld zal de handelingssnelheid hoog moeten zijn, om daar onderuit te kunnen spelen. Ik weet niet of wij dat op dit moment goed kunnen. Ik denk dat je in dit soort wedstrijden het ontbreken van Frenkie de Jong extra gaat voelen."