Kritiek op Makkelie vanuit bondscoach Kroatië

Na Modrić nog meer kritiek op Makkelie: 'Absolute onzin en niet te rechtvaardigen'

25 juni om 10:05

Scheidsrechter Danny Makkelie kreeg het zwaar te verduren vanuit Kroatische kant na zijn optreden tijdens Kroatië - Italië. Na de hevige kritiek van Kroatië-boegbeeld Luka Modrić, volgt bondscoach Zlatko Dalić. De trainer vindt net als Modrić dat Makkelie een onacceptabele beslissing maakte.

"Acht minuten extra tijd was echt onzin en niet te rechtvaardigen", begon Dalić na afloop over het besluit van Makkelie. "Er waren geen onderbrekingen in de wedstrijd en niet zoveel overtredingen. We hebben veel te lang gespeeld." Mattia Zaccagni schoot de Italianen in de achtste minuut van de blessuretijd naar een gelijkspel en een tweede plek in de groep.

"Het stoort me dat Kroatië niet wordt gerespecteerd en erkend", vervolgde Dalić. "We zijn een klein land, de UEFA en de FIFA besteden niet veel aandacht aan ons. Ik vraag me af of dit ook zou gebeuren bij landen als Portugal of Spanje." Makkelie kreeg eerder tijdens de groepswedstrijd Duitsland – Hongarije ook flinke kritiek.

Dalić liet duidelijk merken dat het resultaat hem pijn deed. "Ik wil mijn ploeg feliciteren met hun moed en inzet, met al hun inspanningen. De spelers waren fantastisch. Het is niet makkelijk, maar dat is voetbal. We hebben 98 minuten vastgehouden aan onze tactiek, maar helaas viel alles in duigen."

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!