Driessen vreest voor Makkelie: 'Bij het volgende akkefietje de schijn tegen'

Driessen vreest voor Makkelie: 'Dit moet je zien te vermijden'

20 juni om 20:39

Mike Verweij en Valentijn Driessen vinden dat Danny Makkelie in de wedstrijd tussen Hongarije en Duitsland geen gekke beslissing nam bij de 1-0 voor Duitsland. De goal viel uit een controversieel moment waar ogenschijnlijk geduwd werd, maar Makkelie besloot de goal goed te keuren, hetgeen hem een stortvloed aan kritiek opleverde.

"Die verdediger (Orbán, red.) probeerde een blok te zetten en verdedigers die het lichtste duwtje krijgen vliegen altijd naar voren", vangt Verweij aan in Kick-off, de podcast van De Telegraaf. "Dan fluit iedere scheidsrechter en krijgt de verdedigende partij de vrije trap. Ik vond dat hij het contact zocht en vond. Gündogan was sterker en ik denk dat Makkelie hier hoger op het veld ook niet voor had gefloten. Ik vond het een prima beslissing."

Ook Driessen neemt het op voor Makkelie. "Dat de VAR hier niet aankomt, begrijp ik al helemaal. Dit was natuurlijk fiftyfifty. Ik vind dat hij een goede beslissing heeft genomen. En ik vind ook dat hij een goede wedstrijd heeft gefloten. Alleen op dit niveau zijn dit soort akkefietjes... Die blijven aan je hangen. Half Hongarije staat op zijn kop. Dat moet je zien te vermijden als scheidsrechter, wil je ver komen in het toernooi."

"Hij kon er zelf niet zo veel aan doen", vervolgt Driessen, "maar wat dat betreft kan dat geluk tegen je keren. Ze kijken dan niet alleen naar Hongarije, maar ook naar Duitsland. Duitsland is dan het thuisland: 'Toen heeft hij tegen Hongarije een goal cadeau gegeven', dat gaat aan je kleven en dat soort dingen moet je niet hebben. Als je voor de finale gaat, en dat gaat Makkelie, want hij heeft het de vorige keer ook prima gedaan, dan moet je dit soort akkefietjes eigenlijk niet aan je broek hebben hangen. Die heeft hij nu al, gelijk in de eerste wedstrijd, wel aan zijn broek hangen. Bij het volgende akkefietje heeft hij de schijn tegen en dan ben je gezien, sowieso voor de finale."

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: