Verweij over 'boze' Weghorst

Verweij verwacht positieve uitkomst: 'Hoe bozer hij is, hoe beter voor Oranje'

25 juni om 11:31

Bondscoach Ronald Koeman maakte maandag op de persconferentie duidelijk dat Memphis Depay voorlopig de onbetwiste spits is van het Nederlands elftal. Dat betekent dat 'supersub' Wout Weghorst tegen Oostenrijk weer op de bank begint. Mike Verweij verwacht dat Oranje de vruchten kan gaan plukken van een gefrustreerde Weghorst.

"Dit was geen steuntje in de rug, maar een enorme zwieperd in de rug", begint Verweij in Kick Off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. Verweij doelt op de woorden en de steun van Koeman richting Memphis. "Dit is ook wat Memphis nodig heeft." Valentijn Driessen haakt erop in. "Dat is natuurlijk het euvel waar het Nederlands elftal mee te maken heeft. Achter Depay is er gewoon weinig."

"Joshua Zirkzee deed het goed op de training, maar is ziek geworden. Die kan hij niet in de basis zetten. En Brian Brobbey is geblesseerd geraakt, dat risico is gewoon veel te groot." Driessen verwacht dat deze situatie Memphis kan prikkelen. "Maar misschien betekent dit wel dat Memphis zodanig geprikkeld is dat hij beter gaat spelen dan tegen Frankrijk. En dat valt wel te hopen, want er is natuurlijk een tijd dat het vertrouwen ophoudt."

Verweij gaat dieper in op het perspectief voor Weghorst, die Oranje al vaker redde uit benarde situaties. "Hij zei enerzijds te hopen op een basisplaats, maar voor deze rol kan hij zich ook gigantisch oppompen. Dus daar zal hij zich bij moeten neerleggen. En volgens mij: hoe bozer Wout is dat hij niet speelt, hoe beter dat voor het Nederlands elftal is."

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!