Boskamp niet gerust over België tegen Oekraïne

Boskamp maakt zich zorgen om België: 'Hij heeft hen een paar keer moeten redden'

25 juni om 12:49
Laatste update: 25 juni om 13:16

Volgens Jan Boskamp zou een gelijkspel van België tegen Oekraïne in principe geen probleem mogen zijn, maar écht helemaal gerust is de analist er niet in. De Rode Duivels deden wat ze moesten doen tegen Roemenië en bereidt zich momenteel voor op het laatse groepsfaseduel

Volgens Boskamp moeten de Belgen oppassen voor Oekraïne. "Na hun zwakke eerste helft tegen Slovakije gaf ik geen stuiver meer om hun kansen", zegt de analist bij Het Belang van Limburg. "Maar plots tonen ze dan toch die mentale veerkracht en trekken ze die wedstrijd nog naar zich toe."

Tegen Roemenië zag Boskamp de intensiteit bij de Belgen omhoog gaan, maar net als Kevin De Bruyne wil de voormalig Feyenoord-speler niet spreken van een zogenaamde 'totaalprestatie'. "Wat me het meeste zorgen baart is dat Casteels eigenlijk de beste man was", aldus Boskamp. "Koentje heeft hen toch een paar keer moeten redden op de cruciale momenten."

Defensief kan het volgens de ex-voetballer dus nog wel beter bij de Belgen. "Als je zoveel ruimte weggeeft tegen betere ploegen, dan kan het wel eens snel gedaan zijn", beseft Boskamp.