Boskamp stopt, mooie woorden Sneijder

Boskamp stopt als analist, mooie woorden van Sneijder en Courtois

2 juni om 07:17
Laatste update: 2 juni om 08:04

Jan Boskamp was zaterdag tijdens de finale van de Champions League voor het laatst te zien als analist. Het Feyenoord-icoon werd onder meer door Real Madrid-doelman Thibaut Courtois nog eenmaal in het zonnetje gezet.

De 75-jarige Boskamp woont in België en vindt de afstand te groot. "Ik vind het hartstikke leuk, dat meen ik echt. Maar ik heb echt geen trek meer in dat klere-eind rijden. Ik krijg ook altijd boetes. Dan rijd ik weer twee kilometer per uur te hard en heb ik weer een boete", vertelt hij bij RTL. "Ik zal het zeker gaan missen. Ik had het al aan het begin van het jaar besproken en ik wist dat dit mijn laatste wedstrijd zou worden. Het is mooi zo."

Boskamp kondigde eerder al zijn afscheid aan. Hij was voorheen onder meer vaste tafelgast van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen bij Vandaag Inside. De laatste jaren schoof hij bij RTL aan voor de Champions League-analyses. 

Wesley Sneijder, die op Wembley aanwezig was, sprak mooie woorden. "Ik ga je ontzettend missen. Ik heb je de afgelopen twee jaar goed leren kennen. We zaten vaak samen, maar helaas ga je niet verder. Jan, je hebt voor altijd een plek in mijn hart. We blijven elkaar zeker opzoeken. Ik hou van je, Jan!", stelt de recordinternational.

Ook kersvers Champions League-winnaar Courtois, die Boskamp goed kent, bedankt de afzwaaiende analist. "Het is jammer. Ik heb een paar keer met hem gezeten en wens hem het allerbeste. Eigenlijk moet hij niet meer op tv mensen afmaken, maar ik ben heel blij dat ik hem heb leren kennen", aldus de Belg.

Boskamp weet wel waar Courtois op doelt. "Ik ben het niet met hem eens dat hij bedankt heeft voor de nationale ploeg."