'Gesprek met Farioli bij Ajax overtuigde Mokio extra'

Ajax strikt 'fenomeen': "Gesprek met Farioli heeft hem extra overtuigd"

25 juni om 17:16

Jorthy Mokio raakte 'extra overtuigd' van zijn keuze voor Ajax na een gesprek met trainer Francesco Farioli. De Amsterdammers maakten maandag de komst van de zestienjarige Belg bekend, die volgens Gent-Watcher Axel Brisart bijzonder hoog staat aangeschreven in België.

"Bij Gent stond hij bekend als een fenomeen", valt de verslaggever van Het Laatste Nieuws met de deur in huis in gesprek met Ajax Showtime. "Iedereen die ik over Mokio spreek, zegt dat hij het potentieel heeft om een topper te worden."

Volgens Brisart beschikt de jonge verdediger over 'unieke kwaliteiten'. Niet voor niets waren ook PSV, Bayern München en FC Barcelona in de markt. "Gent bood hem al een profcontract aan toen hij vijftien jaar oud was. Hij zag dat zelf wel zitten, maar zijn entourage wilde wachten tot hij zestien was. Vanaf dat moment kon hij bij buitenlandse clubs tekenen. Zijn familie heeft vanaf dat moment ook met veel clubs gepraat: Ajax, PSV, FC Barcelona, RB Leipzig, Bayern München. Ze zijn in Italië ook nog bij Juventus op bezoek geweest."

Mokio had echter een zwak voor Ajax. "Anderhalve maand geleden sprak ik iemand die Mokio goed kent. Hij vertelde dat Mokio toen al het liefste naar Ajax wilde. Hij had zijn zinnen dus al lang op een overstap naar Ajax gezet. Mokio heeft ook nog een goed gesprek gehad met Francesco Farioli, die hem nog meer heeft overtuigd."

Brisart bestrijdt dat Mokio voor het geld kiest. "Het zal op financieel gebied een mooie stap zijn, maar ook op sportief vlak denk ik dat Ajax een goede keuze is voor hem. Het is dan ook te kort door de bocht om te zeggen dat hij voor het grote geld heeft gekozen. De financiële aanbiedingen van Barcelona en Bayern München zullen aantrekkelijker geweest zijn dan het aanbod van Ajax."

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!

<iframe width="“100%”" height="“152&quot;" frameBorder="“0”"></iframe>