Gent ziet Mokio (16) vertrekken naar Ajax, trots en teleurgesteld

Gent baalt van Mokio-vertrek naar Ajax: 'Woog niet op tegen Amsterdams voorstel'

25 juni om 10:16

Jorthy Mokio speelt volgend seizoen definitief voor Ajax en verlaat KAA Gent. Het is de Belgische club niet gelukt om de 16-jarige centrale verdediger langer aan zich te binden. Gent reageert zowel trots als teleurgesteld op het vertrek van het toptalent.

Gent vertelt over de transfer van Mokio naar Ajax. 'KAA Gent heeft er de voorbije maanden alles aan gedaan om Mokio langer aan de club te verbinden. Helaas wogen die inspanningen niet op tegen het voorstel vanuit Amsterdam. Toch is onze club trots om een toptalent aan Ajax te kunnen afleveren en we wensen Jorthy alle succes', deelt Gent via de officiële kanalen.

Gent sluit af door terug te blikken op de progressie van Mokio. 'Sinds 2021 speelde Jorthy op het Buffalo Talent Center, waar hij snel progressie maakte. In april dit jaar stond hij als 16-jarige aan de aftrap tegen STVV. Daarmee werd hij de op twee na jongste debutant in de geschiedenis van de Belgische eerste klasse. Mokio stond op de radar van alle Europese topclubs. Op zijn zestiende moest hij zijn eerste profcontract tekenen en na lang wikken en wegen deed hij dat dus bij Ajax', besluit Gent. 

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!