Van der Vaart had met Veerman te doen voor wissel

Van der Vaart had te doen met ongelukkige Veerman: 'Was zo zielig aan het worden'

25 juni om 19:02

Rafael van der Vaart denkt dat het voor iedereen beter was dat Joey Veerman al na een half uur naar de kant werd gehaald. De analist van de NOS denkt zelfs dat het voor de middenvelder zelf goed was om hem uit zijn lijden te verlossen.

"Ik had met hem te doen. Ik was blij dat hij gewisseld werd", vertelt Van der Vaart over Veerman. De middenvelder ging na een half uur spelen tegen Oostenrijk al naar de kant en werd vervangen door Xavi Simons. "Het was zielig aan het worden op een gegeven moment. Het lijkt wel alsof het te warm is voor ze. Nul energie, nul power, het is echt ongekend."

Van der Vaart zag niet alleen Veerman stuntelen, het gehele Oranje-middenveld kon hem op geen enkele manier bekoren. Volgens hem mag Nederland van geluk spreken dat het slechts 1-0 staat. "Het middenveld staat gewoon op een rijtje achter elkaar. Er zit echt totaal geen druk op. Hier kunnen wij nog meedoen bij Oostenrijk. Het was gênant om te zien. Het had hier al 2-0, 3-0 moeten zijn. Slechter dan dit kan niet."

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!