Schouten gaat in op nederlaag Oranje tegen Oostenrijk

Schouten: 'Dit moet een wake-up call zijn, we zijn stuk voor stuk niet achterlijk'

25 juni om 20:38

Jerdy Schouten weet dat het Nederlands elftal een stuk beter voor de dag moet komen in de achtste finales. De middenvelder is erg teleurgesteld na de 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk. 

"We kregen de druk er gewoon niet goed op", begint Schouten na afloop zijn analyse bij de NOS. "Daardoor leek het veld erg groot en daar maakten zij optimaal gebruik van. Het was erg lastig."

Volgens Schouten stond het tactisch niet goed bij het Nederlands elftal. "Ik wil niet zeggen dat het op voorhand niet goed is behandeld, want we hebben er heel veel beelden van bekeken", vertelt hij. "Ik denk dat zij iets anders speelden dan de vorige wedstrijd. We hadden er heel veel moeite mee in de eerste helft."

Desgevraagd gaat Schouten in op de wissel van Joey Veerman, die na een halfuur al naar de kant werd gehaald door bondscoach Ronald Koeman. "Ik denk dat we allemaal heel slecht waren in de eerste helft, stuk voor stuk. Ik denk dat de trainer iedereen had kunnen wisselen", vertelt de middenvelder, die laat weten dat er in de rust harde woorden zijn gevallen. "Het was gewoon echt niet goed in de eerste helft. Ik denk dat het er bij vlagen uitzag alsof wij niets deden. We kwamen elke keer net een stapje te laat."

In vergelijking met de eerste helft zag Schouten Oranje een goede tweede helft spelen. "Alleen maken zij optimaal gebruik van een paar slordige momenten", legt hij uit. "Dit moet een wake-up call zijn. We zijn stuk voor stuk niet achterlijk en we weten dat we gewoon veel beter moeten dan dit."

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!