Kraay verdedigt beslissing om Veerman vroeg te wisselen

'Veerman, dat was echt pijnlijk..., maar aan de andere kant: het is topsport'

25 juni om 21:10
Laatste update: 25 juni om 21:38

Hans Kraay junior heeft begrip voor de vroege wissel van Joey Veerman. De middenvelder werd tegen Oostenrijk (2-3 nederlaag) na een halfuur naar de kant gehaald wegens zijn slechte spel.

"Veerman, dat was echt pijnlijk…", begint Kraay bij ESPN Vandaag. "Volgens mij zei de commentator het al: Veerman heeft van de 29 balcontacten in het eerste half uur er zestien aan de tegenpartij gegeven."

"Dat doet hij in de Eredivisie in een half seizoen nog niet", vervolgt Kraay. Milan van Dongen vreest dat Veerman nog lang last zal hebben van deze tegenslag. "We overdrijven natuurlijk, maar om maar aan te geven hoe dramatisch dit was. Hier gaat hij echt nog maanden last van hebben hè?"

Ook Kraay denkt dat de vroege wissel Veerman voorlopig nog zal blijven achtervolgen. "Maar aan de andere kant: het is topsport. Als je moet ingrijpen, dan moet je ingrijpen", verdedigt de analist de beslissing van Koeman om Veerman zo vroeg naar de kant te halen. "Sommige mensen zullen zeggen: wacht dan tot de rust. Maar nee, elke minuut is meegenomen als je denkt dat je er qua wissel beter op wordt. Ik begreep het dus wel van Koeman."

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!