Koeman snapt niets van Veerman

Koeman schrikt van Veerman: 'Als trainer moet je ingrijpen, hoe pijnlijk ook'

25 juni om 21:03

Ronald Koeman snapt niets van de totale off-day van Joey Veerman in het EK-duel met Oostenrijk. De middenvelder van Oranje zakte ver door de ondergrens en werd al na een halfuur gewisseld ten faveure van Xavi Simons.

"Ik weet niet hoe het kan", stamelt Koeman bij de NOS over het optreden van Veerman. "Dat zou je hem zelf moeten vragen. Ik vond dat er iets moest gebeuren. Daar ben ik voor. Begrip voor het moment ook voor hem, hoe pijnlijk het is. Ik had meer kunnen wisselen, maar ik vind dat je als trainer in moet grijpen als we het eerste halfuur zo spelen en heel veel balverlies lijden. Daar was Joey er natuurlijk ook één van."

Veerman leverde liefst 16 van zijn 29 balcontacten in bij een tegenstander. Zijn passzuiverheid bedroeg 47 procent. Normaal gesproken is de PSV-spelmaker juist bijzonder balvast. "Ja, jij vraagt dat aan mij, maar daar heb ik geen antwoord op. Sorry. Hij struikelt een keer over de bal. Hij geeft ballen weg. Dat moet je hem vragen. Voor mij is het onverklaarbaar, want dat is zijn specialiteit", aldus Koeman.