Gaat Koeman rigoureus ingrijpen bij Oranje?

Gaat Koeman rigoureus ingrijpen bij Oranje? 'Anders red je het tegen niemand'

25 juni om 21:20

Ronald Koeman lijkt niet van plan om de bezem door de opstelling van Oranje te halen. Door de teleurstellende nederlaag tegen Oostenrijk (2-3) dreigt in de achtste finales een loodzware tegenstander voor Nederland.

Ook voor Koeman was het optreden van het Nederlands elftal een teleurstelling. Hoe moet het nu verder? "Er is geen paniek, maar we zijn wel terug bij minder waar we dachten te zijn", vertelt de bondscoach bij de NOS. "Misschien is een zware tegenstander wel goed. Het is de manier waarop we gespeeld hebben, de manier waarop we de goals tegen krijgen en de manier waarop we op momenten verdedigd hebben. Dat moet beter, anders red je het tegen niemand."

Het is de vraag of Koeman moet ingrijpen. "Dat weet ik niet. Ik probeer eerst te analyseren en te praten met spelers, om te zien wat zij ervan vinden. Ik ben nog lang niet bij het moment om rigoureus in te grijpen. Daar geloof ik ook niet in. Maar we zullen de puntjes op de i moeten zetten. Als we de bal hebben, maar ook zeer zeker als we de bal niet hebben", aldus de keuzeheer.

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!