Derksen: 'Wijnaldum weet iets van Koeman misschien'

Derksen: 'Hij weet iets van Koeman, begrijp niet waarom die erbij is'

26 juni om 08:14

Dat Georginio Wijnaldum opnieuw als invaller zijn opwachting maakte bij Oranje, zorgt voor onbegrip bij Johan Derksen. Ook René van der Gijp meent dat een andere middenvelder beter had kunnen invallen tijdens het verloren EK-duel met Oostenrijk (2-3).

Wijnaldum kwam dinsdag na 65 minuten in het veld in Berlijn. Hij verving Tijjani Reijnders, maar maakte opnieuw geen onuitwisbare indruk. "Die heb ik nog geen wedstrijd iets zien doen", oordeelt Derksen in Vandaag Inside Oranje. "Hij weet iets van Koeman misschien, maar ik begrijp niet waarom die jongen erbij is. Dat vind ik bijna niet te verkopen tegenover andere bankzitters."

Daar is Van der Gijp het mee eens. "Als je uitgaat van de kracht van het Oostenrijkse middenveld, dan kun je beter Ryan Gravenberch inbrengen. Hij kan die kracht aan, die power." De 22-jarige middenvelder van Liverpool kreeg dit EK nog geen speeltijd.

Dick Advocaat toont zich kritisch op het Nederlandse middenveld. "Ik begreep in het begin helemaal niet hoe het middenveld van Oranje stond. Uiteindelijk speelde Oostenrijk gewoon simpel 4-3-3, maar wel met de buitenspelers naar binnen en de backs er overheen. Maar die middenvelders, het is drie tegen drie. Dan moet je er tegenaan gaan staan, anders word je eruit gelopen. Dat gebeurde continu. Dat was een groot probleem."