'Milan gaat voor minder dure Lukaku in plaats van Zirkzee'

'AC Milan heeft slecht nieuws voor Zirkzee: pijlen worden gericht op alternatief'

26 juni om 10:32

AC Milan zou Romelu Lukaku op de korrel hebben. De Italiaanse grootmacht is al even op zoek naar een nieuwe spits en komt nu uit bij de Rode Duivel, die na het einde van zijn huurperiode bij AS Roma nog altijd op zoek is naar een nieuwe werkgever.

Onder andere Santiago Gimenez, Memphis Depay en vooral Joshua Zirkzee werden de voorbije weken gelinkt aan AC Milan. Volgens La Gazzetta dello Sport staan de Milanezen echter op het punt om van strategie te veranderen. Dat komt volgens het Italiaanse medium vooral voort uit financiële overwegingen. Zo moet Zirkzee, die een sterk jaar kende bij Bologna, minstens veertig miljoen euro kosten.

Dan liever een goedkoper alternatief, zou de Milan-top redeneren. Nu is Lukaku omgetoverd tot topprioriteit. De Belg staat nog twee jaar onder contract bij Chelsea, maar hoeft in Londen niet meer te rekenen op speelminuten. Een uitleenbeurt aan AS Roma leverde afgelopen seizoen een bevredigend resultaat op, maar de Romeinen hebben te weinig budget om de samenwerking te verlengen. Daardoor kan Lukaku deze zomer uitkijken naar een nieuwe werkgever.

AC Milan hoopt hetzelfde plan als AS Roma uit te werken: een huurconstructie, al dan niet met koopoptie. Of Chelsea daar opnieuw voor open staat, moet nog blijken uit gesprekken. Hoe dan ook zou een overstap van Lukaku zeer gevoelig liggen. Hij kent een verleden bij AS Roma, maar voornamelijk ook bij Internazionale. Bij laatstgenoemde club speelde Lukaku twee jaar en hij won er onder meer de Scudetto.

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!