'Feyenoord en Brighton naderen deal voor Wieffer'

'Feyenoord en Brighton nog paar miljoen uit elkaar, Excelsior profiteert mee'

26 juni om 10:15
Laatste update: 26 juni om 10:32

Mats Wieffer is onhoudbaar geworden voor Feyenoord. Brighton & Hove Albion heeft meerdere biedingen gedaan op de controleur en het verschil tussen de clubs bedraagt nog maar een paar miljoen. Een transfer van Wieffer kan snel zijn beslag krijgen, meldt 1908.nl.

Het fanmedium pakte onlangs al uit met het nieuws dat de Premier League-club zich in De Kuip heeft gemeld. Inmiddels ontving Feyenoord meerdere aanbiedingen vanuit Zuid-Engeland. Een uitgaande transfer is niet langer tegen te houden voor de Rotterdammers, klinkt het.

Feyenoord verlangt dertig miljoen pond voor Wieffer, omgerekend zo'n 35,5 miljoen euro. Brighton zou nog maar enkele miljoenen onder dat bedrag zitten. Het kan daardoor snel gaan voor de middenvelder, die het EK met Oranje moet missen door een blessure. De vicekampioen van de Eredivisie heeft al een vervanger in het buitenland op het oog, maar is nog niet concreet.

Volgens 1908.nl is Brighton overigens de enige club die concreet in de markt is voor Wieffer. Ook AC Milan toont belangstelling, maar de Italiaanse topclub pakte nog niet door. Eerder genoot de controleur serieuze interesse van Atlético Madrid. De Spanjaarden lijken echter niet meer in de race.

Wieffer kwam in de zomer van 2022 over van Excelsior, dat naar verluidt zo'n 575.000 euro ontving. Feyenoord krijgt nu een veelvoud voor de negenvoudig international, maar de stadgenoot heeft wel recht op minimaal vijftien procent van de winst bij een volgende transfer. Het betekent zodoende ook voor de Kralingers een flinke klapper.